keskiviikko 22. elokuuta 2012

Helppo risareuna

Jo vuosia ennen kuin olin avannut yhtään tilkkutyökirjaa, koristelin täysin vapaalla risareuna-applikoinnilla joitakin ompeluksiani.  Taisteluni paperiompelun kanssa sai pienen paussin ja tein alle tunnissa risareuna-applikaationa yhden variskuvan.
Variksen pyrstön alaosa kaipaa vielä oikaisua, tai sitten se jää tuollaiseksi.  Olin piirtänyt pyöristetyn mallin voipaperille. Tässä tyylissä ei pysty monimutkaisimpiin rajoihin.  Vaateompelusta tutulla piikkirullalla ja kalkeeripaperilla merkkasin kankaiden taakse pisteviivat, joiden mukaan leikkasin palat. Se on aina yhtä nopeaa.  Paloissa ei ole mitään tukimateriaalia.  Ompelin suoralla ompeleella parin millin päässä reunoista ja lähes hetkessä varis oli valmis.  Tämä on taas tällainen boheemimpi varis, jonka tekniikkaa tulen varmasti käyttämään jatkossakin.

Kaikista variksistani puuttuu vielä viimeistely.  Suunnittelen sen vasta kun olen toteuttanut kaikki varikset - siis myös sen lähes mahdottoman foundation paper piecing tekniikalla.  Vien huomenna Syyringin kokoukseen varikset tuollaisina puolitekoisina. Näkevät sitten taustapuolenkin ennen kuin peitän sen vanulla ja taustakankaalla.

Satu ja Anita ovat antaneet hyviä vinkkejä. Todella paljon kiitoksia niistä.  Odotan, että saan Tilkunviilaajalta lainaksi Foundation piecing kirjat ja lukaisen sen. Siinä saattaa olla vielä sellaista tietoa, joka ei ole muuta kautta tullut vastaan.  Aiheesta on olemassa toinenkin kirja, jonka on kirjoittanut Jette Norregaard-Nielsen.  Sekin on jo aika vanha.

Kävin eilen Helsingin kaupungin taidemuseossa Tennispalatsissa katsomassa Georgia O-Keeffen taiteen näyttelyä. Niitä isoja kukkia, joita mainoksissa on näkynyt, oli juuri ne jotka ovat näkyneet mainoksissa.  Abstraktit teokset ovat varmaan olleet mullistavia liki sata vuotta sitten, mutta kun samantapaisia on tehty sen jälkeen miljoonia, jäivät ne aika etäisiksi.  Olen tyytyväinen, että kävin, muuten olisi jäänyt kaihertamaan epäilys siitä että menetin mahdollisesti jotain.

2 kommenttia:

  1. En voi muuta kuin ihailla variksiasi - ja intoasi opetella uusia tekniikoita. Kiitos, että jaat kokemuksesi täällä, meille muillekin opiksi.

    VastaaPoista