sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Vapaita kukkia

Tänään teki mieli tikata / kirjoa vapaasti koneella.  Aloin tehdä kassia vähän ruskean kassin malliin.  Ensimmäinen sivu on nyt kirjottu.  Piirsin kankaalle liitukynällä ensin työn rajat ja sitten vapaalla kädellä kaarevat viivat.  Niiden väliin merkitsin ympyröinä kukkien keskikohdat.
Ompelin ensin kaarien mukaiset viivat kahteen kertaan ja niihin lisäksi pyöreitä lehtiä muistuttavia lenkkejä.  Käytin kahta eri vihreää, vaikka se ei näy kuvassa.

Kukista ompelin ensin keskiympyrät ja sitten terälehdet ja terälehtiin juonteet.  Kaikki kukat piirsin siis ompelukoneella.  Kukkien ompelussa käytin kahta lankaa samanaikaisesti yhdessä neulassa. Punaiset ovat kahta eri sävyä, mutta sekin hukkuu kononaisuuteen.  Kaksinkertainen lanka antaa yhdellä ompelulla vahvemman vaikutelman.  Langan kireyttä sai vähän säädellä, mutta koneeni tuntuu olevan näissä langankireysasioissa aika suvaitsevainen. 

Kukat ovat erikokoisia ja vähän eri kulmista, mutta niinhän ne ovat kukkapenkissäkin eri kehitysvaiheissa ja tuulen kääntämissä asennoissa.  Ompelulankana käytin Lidlin lankapakkauksen 50 metrin rullissa olevaa polyesterilankaa, jossa on kaunis kiilto.  Täytyyhän niitäkin lankoja johonkin käyttää.  Kassin kyljessä polyesterilanka varmaan kestää kulutusta.  Vanuna on ihan ohut polyesterivanu, joka antaa sopivasti pehmeyttä kukkien terälehtiin.

Purin tähtipeiton väärässä asennossa olleen palan ja ompelin uuteen asentoon. Nyt työ täytyisi silittää ja mitata reunakaitaleiden leikkaamista varten. 

4 kommenttia:

 1. Ihanaa tikkausta ! kerrassaan taitavaa!!!

  muista että reunakappaleiden mitta mitataan valmiin tilkkupinnan keskeltä, sekä pituus että vaakasuorassa. Silloin tilkkupinnasta tulee kaunis neliö eivätkä reunat lerputa. ööö itse en kyllä ole näin tehnyt, täytyy tarkistaa kaikki reunamitat ennenkuin alan tikata.

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunista! Tuo kaksi lankaa yhdessä oli minulle ihan uusi juttu. Pitänee kokeilla - sitäkin.

  VastaaPoista
 3. Nämä molemmat kukkajutut on todella ihania. Tuo oli kivasti sanottu, että kun itse keksii kuviot, voi tehdä mitä haluaa. Minäkin haluaisin, mutta kun en keksi.

  VastaaPoista