sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Valokuva paljastaa

Yhdistin tähtipeittoni blokit ja ripustin sen keskentekoisena kuvausta varten.  Kuvasin ja aloin käsitellä kuvaa tietokoneella rajatakseni kuvasta turhia alueita pois ja siinä samassa huomasin että peittoon on jäänyt vielä yksi erittäin häiritsevä virhe.  Alimpana vasemmalla olevassa blokissa on sisemmän tähden sakara väärässä asennossa.
Olen tietoinen siitä, että monessa kohden on keltainen pala keltaisen vieressä väärässä asennossa ja sinisillä on samaa vikaa, mutta se että kaksivärinen pala on väärässä asennossa, on aika kiusallista.
Olen siis tarkastanut blokit, silittänyt ne ja siistinyt reunat leikkurilla, enkä ole huomannut tuota kohtaa  :(

Voin tässä lohduttautua, että eihän tässä ole kiire. Vastahan aloitin työn vuosi sitten juhannuksena ;)
Malli on oma viritelmäni Swoon-tähtimallista. Blokit on tehty kokonaan pienistä HST-kolmioista ja olen käyttänyt yli 30 eri kangasta. Yhdessä blokissa on siis 128 palaa. Aikamoinen palapeli joka ei sovi nopeita tuloksia odottavalle ja vaatii tarkkuutta enemmän kuin minulla näköjään on.

Työ on tilapäisripustuksessa ja reunakaitaleet puuttuvat.  Tilapäisripustus syntyy niin, että kaapinovien päällä on siirrettävät ripustuskoukut ja työ on pyykkipinnoilla kiinnitetty polkupyörän turvaviirin varteen. 

Kävin jalkaostoksilla. Ostin Berninan tilkkutyöjalan no 57,  jossa on oikealla ohjain, joka estää työn liikkumisen.  Se osoittautui tosi näppäräksi, kun ompelin valkoisia kaitaleita blokkien väliin.  Blokkien reunoista täytyi ensin tasata kaikki pienet epätasaisuudet leikkurilla pois, niitähän ei voi ohjainta käyttäessä ohittaa silmämääräisellä korjailulla.  Jalka vastaa siis jalkaa 37, mutta sivuohjain täydentää sitä.  Huomasin tuon jalan Berninan opetusvideosta Perfect 1/4" no-pins curves.
Tilasin myös jalan no 10, jota ei sattunut olemaan varastossa, mutta joka on jo saapunut liikkeeseen. Ostin lisäksi ompelukoneen ympyräharpin, jota en ole vielä kokeillut mutta katsonut sen käytöstä videon Going in circles.

7 kommenttia:

 1. Tuo nro 57 on todella hyvä, hankin sen melko pian koneen ostettuani. Nykyisin käytän sitä kaikissa tarkoissa kohdissa, eli lähestulkoon aina, 37 on harvoin koneessa. Nro 10 oli koneessani vakiovarusteena. Harpilla ommellessa kannattaa aina käyttää kirjontatukikangasta. Demosin sitä kurssilla kaksinkertaiseen vanhaan verhokankaaseen, eikä tulos ollut yhtä hyvä kuin tukikankaan kanssa.

  VastaaPoista
 2. Ei kannattais kiireellä tehdä, tulee virheitä. Olisiko tuo syvä oranssi sitä kuuluisaa cheddar väriä..

  Huomenna nähdään, alan jo nyt pitään peukkuja pystyssä ja sormia ristissä, jotta ongelma selviää.

  VastaaPoista
 3. Minusta peitto on upea! Jos et olisi virhettä osoittamalla osoittanut, en olisi huomannut yhtään mitään. Mutta tiedän kyllä, että sitten kun oman silmä on mokat huomennut, ne pistää silmään aina.

  VastaaPoista
 4. Kuule, älä nyt ala tuollaista virhettä korjaamaan. Sitä ei kukaan huomaa,ellet sano. Hyvin kaunis ja vaativa työ.

  VastaaPoista
 5. Niin se vaan on että tuon kaltaisia virheitä ei kukaan huomaisi jos ei sitä mainitse, mutta oma silmä osuu aina juuri siihen kohtaan:) Kokonaisuus on kaunis, hyvät värit sopivat toisiinsa.

  VastaaPoista
 6. Yhdyn edellä oleviin, että en olisi kyllä virhettä huomannut jos et siitä olisi maininnut ja niin se on, että itse huomaa kaikki pienetkin virheet! Mutta työ on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 7. Tuleepa upea tilkkutyö ja eikös se ole ihan hyvä että on pieni virhe työssä, inhimillistä se vain on.

  VastaaPoista