torstai 3. toukokuuta 2012

Täydellisiä kirjaimia etsimässä

Kun ostin ensimmäisen kirjainsabloonani Paintstikien käyttämiseen, niin en ymmärtänyt, miten hyvälaatuiset mallineet sainkaan. Nuo Suomalaisen kirjakaupan alekorista ostetut lasten käyttöön tarkoitetut kirjainsabluunat ovat tukevaa, mutta kuitenkin sopivan ohutta muovia. Niitä on helppo käyttää, kun kaikki kirjaimet eivät ole samassa levyssä.  Se, että Paintstikeistä jää vähän väriä pesun jälkeen mallineeseen, ei ole mikään ongelma. Pesun kestänyt väri ei tuhri mitään, sillä sehän on jo osoittautunut pysyväksi. Tämä setti maksoi 3 euroa.
Olin innoissani, kun löysin Tiimarista kauniin mallisia kirjaimia.  Kotiin tultuani äkkäsin kuitenkin, että nuo eivät tule toimimaan Paintstikien kanssa. Sabluunojen takana on liimaa ja liiman suojana tarrapaperi.  En edes uskalla kuvitella millaisen sotkun saisin aikaan yrittäessäni muodostaa sanoja Tiimarin sabluunoista. Nämä kaksi settiä maksoivat yhteensä 15 euroa.  Noilla saisi maalatuksi aakkoset  seinään, varmaan pysyisivät paikoillaan maalauksen ajan, mutta suunnittelija ei ole tainut ymmärtää kirjainten ideaa sanojen muodostamisessa.
Käväsin Vantaan Varistossa. Siellä on kaksi askarteluliikettä saman kadun varressa.
Sinooperissa oli monta vaihtoehtoa.  Tyydyin ostamaan vain 3 sabloonaa.   Nämä 3 maksoivat yhteensä 15,50 euroa.  Variston myymälässä oli joku varastomyyntialennus. Muovi on konstailematonta, mutta aika ohutta.  Kirjasimet eivät ole ehkä minun tyylisiäni. Huomatkaa kuitenkin että aakkosissa on Å, Ä ja Ö.  Rullaportaat toimivat hyvin ylöspäin mennessäni, mutta alaspäin tulevat eivät olleet toiminnassa vaan niitä pitkin piti kävellä. Koska rullaportaiden porraskorkeus on normaalia askelmaa suurempi, on niitä pitkin alas tuleminen hankalaa tällaisina päivinä, kun polvea särkee.
Sinellin myymälään ei sitten mitään rullaportaita ole lainkaan. Tavallisia portaita pitkin pitää kiivetä kolmanteen kerrokseen tylsässä porraskäytävässä.  Eivät ilmeisesti halua asiakkaiksi kuin nuoria lapsettomia pareja ostamaan hääkrääsää. Sinellistä löytyi yksi kirjainmalline.  Se maksoi 12 euroa. Se on hyvin ohutta muovia. Tuntui aika pahalta, kun huomasin myyjän käärineen sen rullalle ja tunkeneen paperikassiin. Olen varmaa aika niuho, kun olen sitä mieltä, että myyjillä ei ole oikeutta vahingoittaa asiakkaan maksamaa tuotetta vaan asiakkaan tulee saada se täysikuntoisena. Myyjän käsittelyn jälkeen parissa kirjaimessa törröttää kirjaimen osa. Kirjainten muodot ovat ihan kivat. Erikoisuutena saksalainen tuplaässä ja ä, ö ja saksalainen y.
Viimeksi tikkaamani hanhityö odottaa pilvenmuotoiseen kohtaan jotain älykästä kommenttia. Toivottavasti näin hyvästä mallinevarastosta on täyttämään tuo kohta.

2 kommenttia:

  1. Ompas kijaimia, suunnitteletko kenties romaanin maalaamista...
    LOL

    VastaaPoista
  2. Eksyin blogiisi, sinullahan on täällä vaikka mitä! Paintstikien käyttö on minulle ihan uutta, hienoja töitä olet tehnyt niiden kanssa. Puput erityisesti ilahduttivat.

    VastaaPoista