perjantai 18. toukokuuta 2012

Sinitiainen mahtikoossa

Alkuviikosta kuvasin sinitiaisen. Tulostin kuvan suurena ja tein siitä kaavat liima-applikointia varten. 
Lintu on vielä viimeistelyä vailla, eli siihen täytyy tehdä tikkauksia ym.  Silmä ehkä kaipaa paljettia tai helmeä, jotta se vaikuttaisi yhtä terävältä kuin luonnossa. 
Tiaisen korkeus on 26 cm.  Taustakangas on tumma, kun mikään vaalea ei toiminut vaaleahkon linnun kanssa.
Kuvankäsittelyohjelmani ei osaa tulostaa kuvaa niin että sen osat olisivat usealla arkilla. Sijoitan siivotun kuvan  (lisää kuva, insert picture) Excel-taulukkoon ja vedän nurkasta sopivan kokoiseksi.  Homma toimii oikein hyvin, kun tarkoituksena on vain saada tulostetuksi kuva, josta saa piirretyksi kaavat liimaharsoapplikaatioon.  Asiakirjan esikatselussa voi sitten tarkistaa, miten kuva sijoittuu A4-arkeille.  Kuvan venyttäminen tai pienentäminen pitää tehdä muokkaustilassa. Tulostetaan. Marginaalit leikataan tai taitetaan ja teipataan arkit yhteen.

Liimaharsoa varten kaavat täytyy tehdä peilikuvana, joten ensin piirrän lyijykynällä linnun ja sen väri-/tummuusalueiden rajat voipaperille ja vahvistan voipaperin taustapuolelle. Taustapuolen mukaan sitten piirrän kaavat liimaharsopalan paperipuolelle.  Yhdelle pienelle liimaharson paperipalalle piirrän kerrallaan kaikki samasta kankaasta tehtävät palat. 
Sitten silitän tuon palan kankaan taustapuolelle ja leikkaan jäähtyneet palat ääriviivoja pitkin.



2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis! Tuo tausta sopii mielestäni hyvin. Kiitokset myös työselostuksesta, ehkä joskus kokeilen itsekin.

    VastaaPoista