maanantai 14. toukokuuta 2012

Magnolioiden lumoissa

Eilen äitienpäivänä kävin Turun Ruissalossa kasvitieteellisessä puutarhassa. Olin lukenut joskus, että siellä on hieno magnolia. Tuo vaaleanpunainen magnolia x loebeneri "Leonard Messel" olikin täydessä kukassa.   Oli se vaan ihana ja erittäin kuvauksellinen.  Valkoiset magnoliat olivat aika ohikukkineita, joten niitä en tässä esitele.
Puu-Käpylässä kasvava loistomagnolia sen sijaan on tänään vielä nupulla eli lähipäivinä varmaan alkaa avata ihania kukkiaan.
Kävin vielä Viikissäkin, kun siellä on arboretumissa magnolia. Puupuisto on reaalimaailmassa yhtä pitkän kävelymatkan päässä parkkipaikalta, kuin mitä kartta osoittaa. Koska en tiennyt missä päin arboretumia magnolia sijaitsee, käännyin takaisin.  Edessä olisi ollut useamman kilometrin hortoilu, mutta en ollut valmis siihen.  Viikissä näkyi taas yksi Miina Äkkijyrkän autoromuista loihtima lehmäveistos.  Liikkuvasta autosta katsottunakin se näyttää upealta. 

Ruissalossa oli aivan mahtavia vehkoja (kelta- ja valkomajavankaali - Lysichiton americanus ja Lysichiton camtschatcensis). Nuo keltaiset verholehdet olivat yli 20 cm korkeita.  En ole ikinä nähnyt vastaavia missään. Nämä kasvoivat siis puutarhassa ulkona yhdessä ojassa=kosteikossa.
Ompeluksia en siis tehnyt. Nyt mietin miten voisin käyttää kasvien kuvia tilkkutöissäni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti