tiistai 8. toukokuuta 2012

Liimaharsokokeilua

Tein pienen "taidetilkkutyön"/koetilkun, jossa kokeilin liimaharsoapplikaation reunojen ompelemista koneella pykäpistoin.   Kokeilin kahdella eri pistonumerolla 45 ja 46 Aurorastani.  45 on kivan kevyt, mutta 46 on moninkertaisena liian raskas tällaiseen pikkutyöhön.  Tällä hetkellä haen uusia tekniikoita ja taitoja olenhan tehnyt ihan tarpeeksi suuria perustilkkupeittoja.
Jos kankaat näyttävät tutuilta, sitä ne todella ovat, nehän ovat esiintyneet aiemminkin blogissani eli  valmiiksi liimaharsollisia ylijäämäpaloja hanhitöistä. Palojen muoto johtuu siitä, että nämä ovat todella jääneet yli hanhikuvien palojen leikkaamisesta ja sitten vaan kevyesti muotoilin tähän sopivammiksi.  Parista lehdestä puuttuu vielä tikkaus. Jätin ne odottamaan uusia ideoita.

Tähän pykäpistokokeiluun päädyin otettuani uudelleen luettavaksi Ricky Timsin Rhapsody Quilts kirjan.  Tuon kirjan tilkkutyöt on tehty liimaharsoapplikaationa ja aloin tutkia sitä uusin silmin.  Hanhitöiden jälkeen se vaikuttaa paljon mielenkiintoisemmalta kuin heti ostettuani ja löysin sieltä uusia niksejä liimaharsotöihin.  Kauneus oli siis taas kerran katsojan silmissä.

Posti toi tänään sopivasti uutta katsottavaa, kun snooker-lähetykset loppuivat tältä keväältä, Quilting Arts TV 900 DVD-sarja tuli.  Taas on hyvä syy loikoilla sohvalla ja tuijottaa televisiota.  Nämä Interweaven toimitukset ovat todella nopeita. 
Tilasin samaan aikaan C&T Publicationsilta alekirjoja.  Ne eivät ole vielä edes lähteneet liikkeelle ja saattaa kuulemma kestää edelleen 2-4 viikkoa ennenkuin lähtevät.  Koska ne tulevat pakettina Kaliforniasta, niin päässen joskus heinä-elokuussa tutkimaan ostoksiani, jos ne ylipäätänsä tulevat :(

Olin eilen Töölön tilkkupajan avajaisissa.  On se vaan hienoa, kun kiltakaveri alkaa tikkausyrittäjäksi.  Se tikkauskone on aivan valtava. Avajaiset olivat mukavan rennot. 

Uusi silitysrautani poltti taas sulakkeen.  Kyllähän sen ohjeessa (vaan ei itse raudassa) lukee, että tarvitaan 16 A sulake. Olen asunut tässä yli 20 vuotta ja tähän asti voinut silittää olo- ja makuuhuoneissa, vaan en näköjään enää.  Niiden pistorasiat ovat yhteydessä 10 A sulakkeeseen.  Höyryprässikin on pärjännyt kaikki nämä vuodet makuuhuoneen pistorasiasta tulevalla virralla. Olisikohan halvemmissa raudoissa vähemmän tehoa vaativia.  Naurattaa, kun tämän silitysraudan piti olla ekomalli ja se yllättäin viekin sähköä hurjasti enemmän kuin mikään aikaisempi silitysrauta.  Keittiö ei mielestäni ole fiksu silittämispaikka ja se on hankalan ahdas silittämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti