maanantai 30. huhtikuuta 2012

Tikkauksia

Tikkasin tuoreimman hanhikuvan eilen ja tänään ompelin siihen reunakaitaleen.  Käytin useampaa tikkausmallia. Tikkauslankana käytin Sulkyn no 30 tikkauslankoja, joista suurin osa oli kirjavia eli pätkävärjättyjä.  Jaoin työn alueisiin ja käytin eri tikkaustapaa ja eriväristä lankaa kussakin alueessa. 
On se vaan niin ihanaa, kun kone tekee sen mitä käsken.  Mahdolliset ongelmat ovat harjoituksen puutetta.  Tästä työstä opin, että eri alueiden väliin kannattaisi jättää leveämpi tila erottamaan alueet toisistaan.  Se antaisi vielä enemmän ytyä tikkauksiin.Vaikeinta tässä oli reunakaitaleen kiinnittäminen. Inhoan työvaiheita, joissa käsiin sattuu. Kulmista ei tullut täydellisia ja kaitaleen päiden kohtaamispaikka oli silkkaa tuskaa.

Toinen lähes samanlainen hanhi odottaa pääsyä tikkaukseen ja kassin kylkeen.  Ensin teen kuitenkin tähän hanheen ripustuskujan ja nimilapun. 

Kävin eilen kaupungilla kuvaamassa. Sunnuntaiaamuisin saa parkkipaikkoja ihan kivasti kuvauspaikkojen luota. Kuvattavaksi haluavan valkoposkihanhiparven löysin Hernesaaresta. Samalla löytyivät Eija ja Risto, jotka olivat kävelyllä siellä.  Eijan kanssa seurailimme hanhien käyttäytymistä. Näytti siltä, että uroshanhet pitivät vahtia ja vahtivat myös toisiaan ja naaraat söivät tai loikoilivat.
Eikös näytäkin aika pollealta pojalta? 
Kun kuvasin Tähtitorninmäeltä Uspenskin katedraalia pitkällä putkellä tunki Hanasaaren voimalaitos kuvaan näyttäen siltä että se melkein koskettaa katedraalia, vaikka välissä  on yli puoli kilometriä.
Olen joskus aikaisemmin ottanut katedraalista kuvia. Silloin kuviin on tullut mukaan Enson konttorin kulma, mutta voimalaitos on piippuineen peittynyt kirkon taaksen.  Täydellistä kuvakulmaa en siis onnistunut löytämään, mutta kyllä tästä kuvasta saan riittävän piirroksen tikkaamista varten.

1 kommentti:

  1. Tikkaus saa tuon hanhen ihan kuin eläväksi, tässä pääsee helposti katsomaan ns. ennen ja jälkeen kuvia.
    Ihan kuin tuosta katedraalikuvassa olisi syvyys kadonnut jonnekin, ei todellakaan anna tietoa siitä vesimäärästä mitä niiden välillä on.

    VastaaPoista