maanantai 23. huhtikuuta 2012

Sabluunoja testauksessa

Uusi Paintstik pakkaus oli odottanut avaamista jo jonkin aikaa. Eilen päätin kokeilla perusvärejä ja uusia sabluunoitani.  Design Magic-kirjan mukana tuli kaksi vastakkaista sabluunaa eli niissä on sama kuva, mutta väriä varten olevat reiät ovat päinvastaisissa kohdissa.
Kokeilukankaaksi valitsin kaapista vaaleanpunaista lakanakangasta, joka on odottanut vuoroaan noin 15 vuotta :D.  90-luvun puolivälissä haalin erilaisia yksivärisiä kankaita.
Paintstik kokeiluja uusilla sabluunoilla. Tämä ei siis pyri olemaan taideteos!
Primrose- sabluuna kuvaa siis esikkoa. Khöm, en parhaalla tahdollanikaan pysty muodostamaan kuviosta mitää kasvia muistuttavaa.  Kokeilin tekemällä sinisiä ja punaisia kuvioita vuoroon.  Lopputulos on vuoroon vierekkäin laitettuja sinisiä ja punaisia härdellejä. Silmäni ei todellakaan näe mitään sen kummosempaa.

Värit ovat sekoittamattomia eli suoraan puikosta, tai siis puikosta palettipaperille ja siitä siveltimeen ja siveltimestä kankaalle.  Opin tästä kokeilusta
 1. Jos silmä ei erota sabloonasta mitään kivaa muotoa, ei sitä tule kankaallekaan
 2. Väri vuotaa helposti naapuriruudun puolelle, jos sijoittaa kuviot liian lähelle toisiaan
 3. Mylar-kalvosta tehdyt mallineen liukuvat helposti pois paikoiltaan pensselin vetojen mukana
 4. Sabloonojen alulla värittäminen on kivaa (tein myös värikynävärityksen luonnosvihkooni)
Toinen kokeilu oli kuvan oikeassa laidassa olevat hedelmät.  Niissä käytin sabluunoina lasten ohuita muovisabluunoja, samaa laatua kuin käyttämäni kirjainsabluunat.  Kuuden hedelmän setti maksoi 3 euroa Suomalaisen kirjakaupan alehyllyssä.  Nämä sabluunat ovat suurinpiirtein samanpaksuisia kuin edelliset. Pinta on kuitenkin röpelöisempi, joten nämä eivät luista yhtä helposti kuin sileästä kalvosta tehdyt.  Matta Paintstik-puikkojeni valikoimaan kuuluu YKSI vihreä puikko.  Erilaiset vihreät täytyy tiis tehdä sekoittamalla puikkojen värejä palettipaperilla (= voipaperipala).  Omenan väritin ensin kauttaaltaan keltaiseksi.  Sitten sekoitin keltaista ja vihreää palettipaperilla ja sudin seosta keltaisen päälle.  Koska omena näytti kovin kaksiuloitteiselta, tein siihen valkoisella valoheijastuman. Sen tein suoraan puikosta kankaalle ja silottein pensselillä. Päärynä sai myös vähän valopisteitä.
Ostin mallinesetin oikeastaan tuon viinirypäletertun pallukoiden takia.  Pallukkarykelmiähän voi lisätä melkein mihin työhön tahansa. 

Investoin muutaman euron myös askarteluveitseen. Sitä aion käyttää apuna freezer paper sabluunojen teossa.  Sillä saa helposti pistetyksi aloitusreiän saksilla leikkaamista varten.
En ole ostanut pätkääkään kangasta tämän vuoden puolella. Rehellisesti sanottuna pärjäisin hyvin seuraavat 15 vuotta nykyisillä kankaillani.  Mutta kirjoihin, lehtiin ja videoihin on lipsahtanut rahaa.
Tilasin C&T publicationsin alennusmyynnistä 9 älyttömän halpaa kirjaa.   Kirjojen keskihinnaksi tuli euroina 5,25 postikuluineen.  Tulin tilanneeksi Quilting Arts lehden, kun sain siitä poskettoman halvan tarjouksen.  Quilting Arts TV 900 sarjan dvd-levyt olivat tarjouksessa, joten nyt odottelen niitäkin saapuvaksi.

1 kommentti:

 1. Tutustuin Primrose-mallineeseesi Syyringin kiltaillassa ja ihmettelin samaa. Kyllä on viimeiseen asti tyylitelty esikko jos tuo sellainen on olevinaan. Ihan kiva kiemura kyllä.

  Omenasta tykkään. Se on hieno.

  Ja vaaleanpunainen lakanakankaasi vaikuttaa houkuttelevalta. Tuo vain lakanaa ensi kiltaillan kankaidenvaihtotorille! Olen kiinnostunut!

  VastaaPoista