lauantai 28. huhtikuuta 2012

Hanhi ja kultainen muna

Tein äsken uuden hanhen valokuvasta.  Tämä hanhi on muninut kultaisen munan.   Tästä tulee seinävaate Syyringin sarjaan, mutta tarkoituksenani on alkaa tehdä kassinkylkiä hanhikuvista. 
Taustalla olevat pienemmät hanhet on  nekin tehty valokuvasta. En käynyt jakamaan noin pieniä kuvia osiin vaan tein pienempikuvioisesta kankaasta. 
Olen siis poistanut mahdollisimman paljon taustaa kuvankäsittelyohjelmalla, sitten tallensin kuvan melko pienenä.  Käynnistin Wordin ja sijoitin taustattoman pienennetyn kuvan siihen.  Kopioin kuvan useaan kertaan sivulle ja sitten pienensin lisää työntämällä nurkasta.  Kuvahan tuli vain liimaharsopaperille piirrettävän kaavan pohjaksi, joten laatuvaatimuksena oli pelkästään helppo läpipiirrettävyys.  Tein sivulle muutaman erikokoisen kuvan ja sitten tulostin paperille 
Paperitulosteen hanhia sovittelin sitten isomman hanhen viereen ja valitsin sopivimman läpipiirrettäväksi. 
Liimaharson kanssa onnistuin tekemään kaksi virhettä.  Leikkasin kangasta isomman palan liimaharsoa ja vaikka silitin leivinpaperin välissä suli liima ja sain repiä leivinpaperia erikseen.  Onnistuin tartuttamaan liimaa silityslaudan päällikankaaseenkin.
Silitysprojekti alkoi vähän hankalasti, kun sulake paloi kun olin laittanut silitysraudan päälle.  Ilmeisesti minulla oli liikaa muita sähkölaitteita päällä samanaikaisesti. Palanut sulake ei löytynyt heti, mutta kun käsi osui sulakekaapissa kuumaan, tiesin löytäneeni oikean.

2 kommenttia:

  1. No nyt se on totta, hanhet munivat kultamunia!
    Varsinainen seikkailu liimaharson kanssa, omat opit itselläkin sen kanssa ollut.
    Sähkömiehen käynti saattaisi olla paikallaan, vaihtaisi suurempitehoisen paikan sulakkeelle tai vetäisi uuden johdon taulusta "työpaikalle". Terv. nimim. pimentynyttä kylppäriä ihmetellyt.

    VastaaPoista
  2. Kirjatilauksesta: viime kerrallakin omani viipyi, viimein kysyin perään, ja selittivät, että tilausruuhka oli ollut melkoinen. Kyselyni jälkeen sitten edistivät tilauksen lähtöön nopeasti.

    VastaaPoista