maanantai 19. maaliskuuta 2012

Puputablettien tikkausta

Jatkoin puputablettien jalostusta, kun Paintstik-maalaukset olivat kuivuneet. Kiinnitin värin silittämällä ja pesin koneessa.  Maali haalistui selvästi pesussa.  Todennäköisesti olin liian varovainen silittäessä, enkä pitänyt kuvia kuuman raudan alla riittävän kauan.  No, tässä on menossa oppimisprosessi ja seuraavalla kerralla kuumennan reilummin.  Itse asiassa ajattelen kokeilla höyryprässiä, koska nämä pienet kuvat mahtuvat prässiin kokonaan ja kaikki työn osat ovat sitten yhtä kauan kuumassa.  Maalin haalistuessa menetin paljon pensselinvetojen jäljestä.  Juuri pensselinvedot antavat pupukuville luonnollisen karvaisen ulkonäön.

Tikkasin jokaisen työn eri värisellä tikkauslangalla.  Kaikki tikkauslangat ovat samaa 30 vahvuista puuvillaa ja pätkävärjättyjä. Tein lehtikuvioita.  Eivät ne ole täydellisiä, mutta silti olen iloinen siitä, että selvästi kehityn vapaassa konetikkauksessa.  En käyttänyt BSR-jalkaa, vaan nämä ovat aidosti vapaasti tikattuja.
Harmahtava pupukuva ja oliivinvihreä tikkauslanka

Hyvin rajattu pupu ja kirkkaan vihreä tikkauslanka

Tummahko pupu ja sinivihretävä tikkauslanka

Kullansävyinen pupu ja kellanvihreä tikkauslanka

Seuraavaksi pitää sitten laittaa reunakaitaleet kuviin. 
Tabletti ei kuulosta fiksulta sanalta lautasen ja ruokailuvälineiden alusmatoksi. Englannin Palce mat on paljon näppärämpi.  Olisiko jollakulla tarjota kivampaa sanaa?

Syyringin tilkkutyönäyttely jatkuu
Jos et ole vielä käynyt Kustaankartanossa katsomassa Lapsettaa-näyttelyämme, sinulla on aikaa maaliskuun loppuun asti.  Kannattaa käydä.  Siellä on yksi maalaamani pupu näytteillä. 


2 kommenttia:

 1. Hienot puput ja tikkaukset! Kokeile kestääkö väri paremmin, jos silityskiinnityksen jälkeen annat värin asettua rauhassa n. viikon tai kauemminkin, ennenkuin peset.

  Ruokailualusta kuulostaa kai liian arkiselta? Kattausalusta?

  Terveisin
  helena

  VastaaPoista
 2. puput olivat kyllä käsittämättömän luonnolisen näköisiä kun näin ne ' luonnossa ' eilen. Ja tikkaus oli tietenkin mestarillista.

  VastaaPoista