sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Tähtiä ja tarvikkeita

Tänään on sellainen päivä, että on hyvä kun on rutiininomainen tilkkutyö, jota voi edistää.  Aamulla kuvittelin olevani taiteellisemmalla tuulella ja käsittelin tietokoneella yhdestä cityhanhesta ottamaani valokuvaa niin, että voisin tehdä siitä Paint Stikeillä maalatun version.  Hanhen kuvasta tuli vähän liian iso ja jäin miettimään.

Niinpä aloin koota seuraavaa tähteä syksyllä aloittamaani tähtipeittoon.  Tätä ei tehdä pakonomaisesti vaan h i t a a s t i.  Jo syntyneet tähtiblokit ovat nuppineuloilla verhotankoon ripustetussa flanellikankaassa.  Siinä roikkuu muitakin töitä, kuten Paintstikeillä maalaamani pupu, joka odottaa mihin päätyy.  Näin tämän suuren tähtimallin yhdessä blogissa tehtynä niin että osa paloista oli suorakaiteen muotoisia ja jokainen blokki erivärinen.  Nyt teen niin, että joka toisessa blokissa keltainen ja sininen vaihtavat paikkaa. Valitsemani tapa käyttää pelkästään kolmioita antaa mahdollisuuden leikkiä pienillä tummuuseroilla, mutta työmäärä kasvoi rutkasti.  Valkoista on vain yhtä sävyä, mutta keltaisia on16 erilaista ja sinisiä toista kymmentä.  Teen nyt neljännesblokin kerrallaan, koska yhden blokin tekoon menee useita tunteja eikä tarvitse miettiä peilikuvan peilikuvia vaan voin koota neljännekset niin että katson niitä aina samasta suunnasta.

Tarvikeostoksia
Kysyin Tilkkutarhan Minnalta päättelyneuloja (Clover self threding needle) ja hän hankki niitä alle viikossa. Näissä neuloissa silmä on auki päästä ja tikkauslangan päät sujautetaan sinne ja sitten vedetään työhön kerrosten väliin.   Leah Dayn tammikuun blogissa näin videon lankojen päättelemisestä ja heti tuli tarve saada noita neuloja. Samalla ostin uuden leikkuumaton, joka näkyy pöydälläni.  Ostin myös liukuesteitä viivottimien kulmiin ja freezer paperia.
Käväisin myös Malminkartanossa kirpparilla katsomassa olisiko siellä vielä niitä saksia, joilla saan näppärästi leikatuksi kaarevia muotoja freezer paper salboonoihin ja siellä oli kolmet.  Vaan ei ole enää.  Hinta oli niin naurettava, että nappasin kaikki. Ensimmäisiä ostaessani en tiennyt mihin niitä käyttäisin, mutta nytpä tiedän.  Quilting Arts TV:n jaksossa 812 näytettiin näitä saksia käytettävän täsmälleen samoin kuin itsekin käytän.


1 kommentti:

  1. Tilkkupinnasta tulee UPEA. Itse varmaan tekisin sitä yötä - päivää, niin kuin tein Tähtipolku-ryijyä, en vain voinut lopettaa.

    VastaaPoista