maanantai 6. helmikuuta 2012

Jälkiä lumella

Eilen huomasin ulko-oven vasemmalla puolella pienet jäljet, jotka sitten näyttivät jatkuvan oven oikealla puolella, mutta muuttuvan toisen näköisiksi.  Jäljet nousivat lumelle aukosta, joka oli jo muutaman päivän näkynyt lumen pinnalla.  Omituista jäljissä on se, että yhtäkkiä näyttää siltä, että eläimiä olisi ollut kaksi rinnakkain. Toinen omituisuus on mahdollinen hännän jälki, joka ei ole tassujen keskellä vaan sivulla. Sitten viiru näkyy tassunjälkien keskellä.

 Jäljet jatkuivat oikealla puolella ulko-ovea ja siellä ne muuttuivat uraksi.
Nyt en yhtään uskalla veikata kulkijaa. Rotan jäljiltä ne eivät näytä ja se on tärkeää.  Saiko loikkija saaliin ja muuttui niin painavaksi että jäljestä tuli ura.  Oliko loikkijoita kaksi vai tuliko sama loikkija kahteen kertaan aukosta lumen pinnalle.

Olen yrittänyt koota yhteen Syyringin Lapsettaa tilkkutyönäyttelyyn tulevien töiden tietoja. Välillä pelkäsin, että töitä on vähän ja nyt ihmettelen, miten kaikki saadaan mahtumaan. Ripustuksen suunnittelee Sirpa Mettänen ja varmaan hän löytää ratkaisun. Ihania ja hauskoja lastenpeitteitä on tulossa näyttelyymme 2.-31.3.2012 Kustaankartanon ravintolaan.

Yritin kuvata viime torstaina killan kokouksessa sinne tuodut työt ja samalla toimia kokouksen vetäjänä Tiinan sijaisena.  Ei se ihan nappiin mennyt ja stressitaso nousi.  Olin tehnyt töiden ilmoittamista varten ilmoittautumislomakkeen, jonka lähetin sähköpostilla kiltalaisille.  Sen täyttäminen ja sähköpostilla lähettäminen ei mennyt ihan putkeen.  Jotkut ovat mestareita ompelukoneen ääressä eivätkä tietokoneet ole heidän juttunsa. Nyt joudun itse kuvaamaan työt ja kirjoittamaan selostukset näyttelykansioon.


1 kommentti:

  1. Hesarissa oli pari viikkoa sitten kooste eri eläinten jäljistä, sieltä olisi voinut katsoa. Nyt jäi ehkä arvoitukseksi.

    Voi sentään, että tuuraajalle tuli tuskanhiki. Varmaan kaikki meni ihan hyvin muiden mielestä.

    VastaaPoista