keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Toinen pupu

Systeri kommentoi ensimmäistä pupuani ihmettelemällä, miksi en ensin maalannut ja sitten laittanut vanua ja ommellut. Vastaukseni oli, että kuivuminen kestää muutaman päivän eikä sinä aikana voi työlle tehdä mitään.
Tämän toisen pupun maalasin sabloonan avulla muuten käsitelemättömälle kankaalle. Ei siis vanua eikä yhtään ommelta. Piirsin pupun silittämällä kiinnitettävälle kaavapaperille, leikkasin pupun kohdalle aukon ja silitin kaavapaperin kankaalle.  Leikkaaminen sujui helposti kaarevilla saksilla. Otin niin ison palan kaavapaperia, että se varmuudella suojasi koko kankaani.  Paintstik-värejä kuoriessa irtoavat hiput haluavat innokkaasti tarttua työhön ja tekevät rumia jälkiä, ellei työ ole todella hyvin suojattu. 

Kun kaavapaperi oli lujasti kiinni kankaassa, saatoin levittää väriä kaavapaperille ja vetää sitä siitä pensselillä kanin päälle.  Kun lopuksi irrotin kaavapaperin, jäi kanikuvaan tarkat rajat ja sutut jäivät kaavapaperiin.

Teknisesti ottaen tästä Pupu 2:sta tuli siistimpi, mutta kuivumisen odottelu ennen kuin pääsen jatkamaan työtä, on aika tylsää.  Pupun asento voisi olla parempikin, mutta nämä citykanit eivät juuri suostu poseeraamaan, vaikka kuinka toivoisi. Tämäkin juoksi pois, kun kuuli kameran äänen.  Itse olen aika tyytyväinen, melkein vaikuttaa siltä että saan Paintstikit tottelemaan. 

Olen puhunut näistä väritikuista niin paljon esimerkiksi Eijalle, että hän kysyi eilen japanilaisessa tilkkulehdessä olleesta käsilaukun kuvasta, ovatko siinä näkyvät kukat ja lehdet mielestäni maalattu Paintstikeillä. Mielestäni oli.  Käytiin eilen Eijan kanssa turistimatkalla Idässä eli kävimme hankintamatkalla Itäkeskuksen käsityötarvikeliikkeessä. Ostin väriä vaihtavia (= pätkävärjättyjä) tikkauslankoja ja uuden lennokkaan näköisen ratkojan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti