tiistai 3. tammikuuta 2012

Sirpa Mettäsen tilkkutyönäyttelyssä

Kiltasiskoni Sirpa Mettäsen tilkkutyönäyttelyn "Villasta viskoosiin" avajaiset olivat eilen Herttoniemen sairaalassa. Ja upea näyttely siellä onkin. Sirpa oli tehnyt runsaasti uusia töitä ja niiden ripustus oli taas tehty Sirpan tunnetulla taidolla. Työt tukivat toisiaan hienosti.
Sirpan työt ovat nousemassa kovaa vauhtia kansainvälisen tason taidetilkkutöiksi. Tässä näyttelyssä on esillä Sirpan uusia töitä, joita ei tässä vaiheessa voi esitellä netissä, koska ne ovat menossa kansainvälisiin koitoksiin.

Näyttelyyn kannattaa ehdottomasti tutustua. Se on auki 28.1.2012 asti, ark. 7-19 ja la-su 11-19. Osoite on Kettutie 8 I, Herttoniemi, Helsinki.

Sirpa on siitä mielenkiintoinen tilkkuilija, että hän käyttää  töihinsä pääsääntöisesti huonekalukankaita. Kankaiden suhteen Sirpalla on 2 sponsoria, jotka toimittavat hänelle huonekalukankaiden mallikirjoja ja sisustusprojekteista yli jääneitä kangaspaloja.  Uutena taidonnäytteenä näyttelyssä on töitä, joissa Sirpa oli käsin painanut kuvioita noihin vaikeisiin materiaaleihin.

Avajaisten aikana näyttelytilan läpi kulki presidentti Halonen, joka ei nyt joutanut jäämään katsomaan töitä, mutta kehui hienoiksi ja lupasi katsastaa ne paremmalla ajalla.


Avajaisvieraita oli runsaasti ja avajaismusiikista huolehti toinen kiltasiskomme Raija.  Kaikkien hämmästykseksi säätila oli muuttunut iltapäivällä ja Helsinkiin saatiin vihdoinkin lunta. Huono keli saattoi estää joitakin osallistumasta tilaisuuteen.

3 kommenttia:

  1. Kiitän kauniista sanoista ja kaikesta tuesta, jota olen sinulta saanut..

    VastaaPoista
  2. Harmikseni en päässyt avajaisiin, mutta jonain iltana aion paikke mennä. Pidän Sirpan värimaailmasta.

    VastaaPoista
  3. olipas komea aloitus, kun itse presitenttikin oli paikalla

    VastaaPoista