sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Paintstik-lintutyö valmistui

Tikkasin ja päärmäsin ensimmäisen Paintstiks-kokeiluni tänään.  Koska työ oli jo ensimmäisen liidunvedon kohdalta varsin boheemi, en tehnyt reunakaitaletta vaan viimeistelin reunat siksaksilla.  Siksak näyttää hieman löpöttävän tässä kuvassa.  Jos joskus pistän tämän esille jonnekin, täytyy työn taakse ommella kiristyslanka. 

Lintuihin tikkasin vähän siiventynkää ja varpaita.  Tikkaus on yhtä suurpiirteistä kuin lintusablunanikin.    Linnuissa on sen verran paksusti väriä, että ne eivät ole kovin taipuisia.  Ompelukoneen neula upposi lintuihin kuitenkin erinomaisesti ja käsin ommellessakin neula menee oikein kivasti läpi.  Lintujen välit tikkasin vihreällä langalla. Alanurkan suttu syntyi siitä, että puhdistin töpötyspensseliä siihen. Se pitäisi varmaan peittää vihreällä liidulla. 

Taiteeksi en luokittelisi tätä työtä, mutta perustarkoitus, eli Paintstik-väreihin tuntuman saaminen toteutui.
  1. Olisi hyvä malttaa piirtää haluamansa malline ennen leikkaamista
  2. Kuvioiden keskinäistä sijaintia kannattaisi suunnitella etukäteen eikä vain siirrellä sabluunaa toiseen paikkaan. Mallineen reiän ympärillä ollut paperi peitti suuren osan työstä, joten oikeaa vaikutelmaa kuvioiden välimatkoista ei voinut saada.  Läppinäkyvän muovisen mallineen kanssa asettelu ehkä sujuisi paremmin.
  3. Pensselin voisi puhdistaa vaikka talouspaperiin ja pestä sen mäntysuovalla. Varsinaiseen työhön puhdistaminen ei ole fiksua.
  4. Väriä kuluu paljon, joten kannattaa investoida pitkiin väreihin
  5. Silityksessä apuna käytettäviin leivinpapereihin tulisi kirjoittaa "tämä puoli työtä vasten", jotta silitysrautaan tai silityslautaan ei siirtyisi hituistakaan paintstik-väriä. 
  6. Värejä käyttäessä kannattaa suojata pöytä ja lattiakin.  Värihitusia tippuu helposti lattialle ja kulkeutuu jaloissa ympärinsä.  Jälkien puhdistukseen ensisijaisesti mäntysuopaa ja vettä ja kertakäyttöinen riepu.
On hauskaa maalata oma tilkkutyönsä. 

1 kommentti:

  1. Kiva työ, ja ihan riittävän taiteellinen! Tykkään noista tipuista.

    VastaaPoista