maanantai 23. tammikuuta 2012

Ensimmäinen pupu

Kesällä kuvasin iltahämärissä keittiön ikkunasta citykanin.  Käsittelin kuvaa ja suurensin pupun ommeltavaan kokoon ja tulostin paperille.  Piirsin kahteen kertaan läpi, eli ensin pupun ääriviivat pergamiinille ja sitten ääriviivapiirroksesta kankaalle.

Pehmeät muotonsa pupu sai trapuntosta eli siinä on kaksinkertainen pehmeä vanu (80 puuvillaa / 20 polyesteriä), jota on vain pupun kohdalla.  Koko työssä on puuvillavanu ja taustakangas, jotka tikkasin jonkinlaisella kiemuralla littanaksi.

Väritin pupun käyttämällä paintstikejä: ruskeaa, harmaata ja valkoista. Värivalikoimani koostuu edelleenkin vain helmiäisväreistä.  Värien rajaukseen käytin pergamiinipalaa, jonka leikkasin loivasti kaareutuvaksi.  Otin väritikusta väriä kaaren kohdalle ja vedin pensselillä pupun päälle. Värityksen tein siis muiden työvaiheiden jälkeen.

Tässä pupussa näen korjattavaa. Siksi tämä sai nimen ensimmäinen pupu.  En tunne olevani mestari paintstikien kanssa enkä tikkauksessa, siksi harjoittelen.  Työn täytyy nyt kuivaa ja sitten värit täytyy kiinnittää kuumalla.  Silitysrauta ei ilmeisesti ole nyt oikea työkalu kiinnittämiseen, koska vanut menisivät lysyyn.  Toivottavasti hiustenkuivaajasta saa riittävän kuumuuden aikaan.  Vasta, kun värit on kiinnitetty voin viimeistellä työn.


1 kommentti:

  1. Ihan on kuin valokuva! Joskus tuot kiltaan ne väritikut ja näytät meille taitosi.

    VastaaPoista