sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Ensimmäinen pupu viimeisteltynä

Yritän pitää tiukasti kiinni siitä, että en jätä mitään töitä keskeneräiseksi. Tämä pupu tuli siis viimeistellyksi. Puputyön koko on 35 cm x 30,5 cm.
Samoin yritän sinnikkäästi kokeilla uusia temppuja.  Tässä on monta  juttua, joita en ole ennen tehnyt.
 1. Väritin Paintstikeillä valokuvaa noudattaen.  Pupu on siis meidän pihan citykani, jonka onnistuin kuvaamaan viime kesänä.
 2. Tikkasin vapaalla konetikkauksella uudenlaista kiemuraa ja kovin vapaalta se näyttääkin
 3. Leikkasin tänään paketista ottamallani pienellä pyöröleikkurilla kaarevat kulmat käyttäen purkin kantta antamassa kaaren muodon.
 4. Kanttasin työn vinonauhalla. 
 5. En tehnyt nimilappua vaan kirjoitin kuulakynällä pupun taakse työn nimen, oman nimeni ja Helsinki 2012.
Mikä voisi olla tämän käyttötarkoitus?  Lautasen alustana sitä ei voi käyttää, silla pupussa on parikin ylimääräistä vanukerrosta.  Nuken peitoksi se on jäykkä.

Signeerasin työn koneella.  Temppu, joka oli helppo tehdä vanhalla Pfaffillani, kun koneessa oli monta muistipaikkaa, joissa saatoin pitää vakitotekstejä valmiina ja kone näytti useamman kirjaimen kerralla. Tässä parin tonnin hintaisessa Berninassa on yksi muisti ja näen vain yhden merkin kerrallaan.  Mainoksessa sanotaan että 90 muistia, mutta todellisuudessa on yksi muisti, johon voi tallentaa 90 merkkiä.

5 kommenttia:

 1. Hieno pupu! Miten olisi sohvatyynynpäällinen kanikuviolla? Ostaisin heti.

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen. Toimisi varmaan tyynynpäällisenä, tai ihan seinävaatteena. Ole blogosfäärissä nähnyt, että ihmisillä on minitilkkutöitä seinällä, vaihtelevat niitä vuodenajan mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynynpäällistä en enää tuosta saa. On kovin pienikin. Toinen pupu on maalattuna ja sabloona käyttökuntoisena eli pystyn monistamaan näitä kohtuullisen helposti. Näitä olisi kiva maalailla, kun joku muu tekisi ne tyynynpäällisvaiheet ja reunakaitaleiden kiinnittämiset.

   Poista
 3. Hei, löysin sivuillesi tänään.

  Arvon itse juuri Pfaffin ja uuden Berninan välillä, vanha Husqvarna on palvellut jo 25 vuotta että eiköhän se ole jo itsensä maksanut. Kiinnitin vaan huomioni tekstisi viimeiseen kappaleeseen, onko vinkkejä. Kumpaakin olen kokeillut lyhyesti. Berninan tikkausjalka kiinnostaisi, mutta hinnan puolesta pitäisi olla varma että juuri sen koneen haluan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listaa sinulle tärkeät toiminnot ja mene kauppaan kokeilemaan niitä kiinnostavilla koneilla. Minulle vapaa konetikkaus oli ykkösasia ja jouduin tinkimään muutamista ominaisuuksista, joihin olin tottunut. Pfaffin yläsyöttäjä on ylivoimainen Berninan Walking footiin nähden. Berninan metalliset tikkausjalat ovat ylivoimaisia Pfaffin muovisiin nähden. Tosin Berninan kärjestä auki oleva tikkausjalka on lisävaruste, mutta hintansa arvoinen. Ei ole olemassa konetta, jossa saisi kaikki toivomansa ominaisuudet. Jos ei halua merkata ompelukoneella, niin sitten kirjaimille ei kannata antaa painoarvoa.

   Poista