maanantai 12. joulukuuta 2011

Tilkkutyöstudioni

Tilkkutyöni ompelen koneella makuuhuoneessa. Ompelupöytänä on tietokonepöydäksi suunniteltu kulmapöytä, joka on aivan erinomainen ompelupöytä takana olevan tilan ja mataluutensa vuoksi.  Ikkuna antaa luonnonvaloa ja on kiva välillä vilkaista ulos.

Seinällä on verhotankoon ripustettu  flanellikangas, johon nuppineuloilla kiinnitän keskeneräisen työn palat.  Leikkuumatto on vasemmanpuoleisen pöydän päällä ja langat ja muut tarvikkeet oikeanpuoleisessa laatikostossa.  Ompelukoneen päällä on tikkausharjoituksista kokoamani pölysuojus.  Peitän koneen aina, kun en käytä sitä.  Jatkojohto tulee pöydälle, niin ei tarvitse kontata pöydän alla irrottelemassa pistokkeita.

 Uusin investointini on ompelukoneen pleksinen lisätaso. Sen alla voi säilyttää työn aikana tarvikkeita ja olen oikein tyytyväinen hankintaani, vaikka hintaa sillä oli aika paljon.  Koneen mukana tullut taso näkyy vertailun vuoksi uuden tason alla.

Kaikki marketin liharasiat pesen koneella ja käytän tilkkutyötarvikkeiden säilyttämiseen. Tässä näkyy tämänhetkisen työni erivärisiä kolmioita. Myös kulloisenkin työn pikkutarvikkeita, kuten saksia ja lankarullia säilytän näissä laareissa. Jos työ pysähtyy pidemmäksi aikaa, voi ne pinota päällekkäin, jotta palat eivät pölyttyisi.
Tilkkutyökirjat ovat olohuoneen hyllyssä. Tilkkutyölehdet ovat ruokailutilan kaapissa. Kankaat ovat vaatekaapeissa suojassa pölyltä ja haalistumiselta.

3 kommenttia:

 1. ah, kuinka järjestelmällistä. Mielelläni näkisin seuraavassa päivityksessäsi kuvat myös kankaista ja kirjahyllystä.

  Kauniin työ sinulla alulla!! IHANAT VÄRIT

  VastaaPoista
 2. Tosi siistiä! Onkohan työpiste aina näin siisti, vai onko blogisti siivonnut valokuvaussessiota varten? Jos on aina siisti, olen tosi kade! Olen itse niin sotkumooses.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo huonekaluvalinta jo kertoo minimalismin kaipuusta. Kun teen noin isoja blokkeja, ei pöydällä voi olla mitään häiritsevää. Muutenkin menen sekaisin noissa kolmioissa. Langat, leikkurit sakset ym. ovat pöytälaatikossa, josta saan ne tarvitsematta nousta työtuolilta. Muut projektit ovat kaapeissa. Jouluksi täytyy korjata nuokin tavarat pois, kun pitää vapauttaa tyttärelle hänen huoneensa ja siirtää mm. höyryprässi omalle työpöydälleni.

  VastaaPoista