tiistai 13. joulukuuta 2011

Taidetilkkutöiden tutkiskelua

Kalliit ;) tilkkuilijaystäväni Eija ja Tilkunviilaaja saivat minut ihmettelemään taidetilkkutyön eli Art Quiltin syvällistä olemusta.  Eija lainasi minulle molemmat Masters: Art Quilts kirjansa. Kävin ne nopeasti läpi ja totesin, että vaativat perusteellisempaa pohdiskelua.  Niinpä tilasin sekä osan 1 että 2.  Nyt lueskelen hitaasti - paneutuen yhden taitelijan töihin per päivä.  Osaa en ihan oikeasti ymmärrä, mutta osa antaa niin mahtavan paljon että vaan huokailen tutkiessani töiden kuvia. Tärkeää on kuitenkin se, että nyt voin rauhassa tutkia ja miettiä.  Todennäköisesti ne työt, joiden arvo ei aukea minulle, ovat luonnollisessa koossaan enemmän edukseen kuin kirjojen kuvina. 

Luen säännöllisesti kahta ulkomaista tilkkulehteä eli Quilting Arts ja Quilter's Newletter Magazine -lehtiä. Molemmissa on paljon taidetilkkutöiden kuvia.  Näissä kirjoissa tunnistan monta työtä, jonka kuvan olen nähnyt ko. lehdissä.  Olen kerännyt mielestäni mielenkiintoisimpien taiteilijoiden (muitakin kuin näissä kirjoissa esiintyviä) www-sivujen linkkejä Syyringin Linkkejä -sivulle. Taiteilijoiden nettisivuilla saa monesta työstä kirjaa tarkemman kuvan, mutta kirjat ovat hienoja kokonaisuuksia ja niitä on helpompi lukea sohvalla loikoen.

Voin täydestä sydämestäni suositella kaikille, jotka haluavat kehittyä tilkkutöiden tekijöinä, tutustumista Masters: Art Quilts kirjoihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti