torstai 15. joulukuuta 2011

Eevan peitto

Eevan peitto on parivuoteen peitto ja sen tekeminen kesti muutaman vuoden. Korjasin työn kaappiin pitkiksi ajoiksi.  Peitossa käytetylle blokille en ole koskaan löytänyt nimeä, mutta tiedän että muutkin ovat tehneet tällä mallilla. Blokki koostuu 16 suorakulmaisesta tasakylkisestä kolmiosta.  Eri tummussasteiset siniset kankaat on kerätty sieltä sun täältä. Joukossa on itsevärjättyjä ja yksivärisiä. Vanuna on 100 % puuvillavanu ja taustakangas on yksiväristä sinistä.

Peitto valmistui vuonna 2009, kokosimme kerrokset Eevan kanssa yhdessä, kun minun polveni ei ollut konttauskunnossa ja työ mahtui vain lattialle.  Peiton blokkeja tiedän tehneeni jo kesällä 2004.  90-luvulla tein monta sängynpeittoa vuodessa ja 2000-luvun edetessä alkoi yhden sängynpeiton tekemiseen mennä monta vuotta.  Aloitin työn järjestelemällä sinisestä meren allot mallisesta peitosta yli jääneitä paloja uuteen asentoon.

Peitosta oli tulossa vielä suurempi, mutta onneksi sovitimme tilkkutyöosaa sängyn päälle ja totesimme että lyhyempikin riittää.  Silti syyrinkiläiset nimittivät jättipeitoksi. 

1 kommentti:

  1. Tosi makee peitto. Jaahas, täytyypä tämäkin malli lisätä täytyy / haluan tehdä listalle. Ehdottomasti. Kuinkahan monta vuotta mun pitäisi varata sen tekoon.

    VastaaPoista